Fusiebegeleiding

Fusies en overnames zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch is het succespercentage van fusies erg laag. FBTA beschikt inmiddels over ruime ervaring in het begeleiden van fusieprocessen.

Geen enkele fusie of overname is gelijk. Er is wel een vast patroon in het proces te ontdekken. Elke fusie en overname kent de volgende vier fasen: oriëntatie, ontwerp, inrichting en transformatie. Iedere fase bevat een aantal activiteiten die uitgevoerd moet worden.

Een fusie met draagvlak

Voor een optimaal resultaat doet de organisatie het meeste werk zelf. Zo hebben medewerkers de gelegenheid verantwoordelijkheid te nemen, te groeien en zich te ontwikkelen. Bij het doorlopen van de verschillende fases, fungeert FBTA als procesarchitect, bewaker van acties en voortgang en coach van het topteam en het middle-management. Wij zijn de katalysator en facilitator van het veranderingsproces mede door onze onafhankelijke positie.

(Her)inrichting van de organisatie, fusiebegeleiding (woningcorporaties)

Is uw organisatie klaar voor het realiseren van haar externe doelstellingen? Zijn bedrijfsprocessen optimaal ingericht? Beschikken medewerkers over voldoende en de juiste competenties? Sluit de organisatiekracht en –capaciteit aan bij wat u wilt? FBTA biedt u adequate ondersteuning bij dit soort vraagstukken. Zo zijn we zeer ervaren in het begeleiden van fusieprocessen.

FBTA maakt dit soort complexe processen hanteerbaar door:

  • volgens een helder stappenplan te werken
  • onvoorziene situaties met de juiste interventies tegemoet te treden
  • de juiste mensen op de juiste momenten te betrekken
  • planning en voortgang stringent te bewaken
  • te zorgen voor een heldere en zorgvuldige communicatie

Meer weten? Neem contact op!

NIEUWSBRIEF
Meld u aan voor de nieuwsbrieven en blijf automatisch op de hoogte. Aanmelden

Laatste nieuws

Huurverhoging 2019 01-02-2019

Onlangs zijn de huurverhogingspercentages voor 2019 bekend gemaakt en de inkomensgrens, waarboven een verhuurder een inkomensafhankelijke huurverhoging kan aanzeggen. Lees meer

Inkomensgrenzen 2019 06-11-2018

Inkomensgrenzen en aftoppingsgrenzen per 1 januari 2019 Lees meer

Belastingmaatregelen 20-09-2018

Rijksbegroting 2019: de belangrijkste plannen voor woningcorporaties Lees meer

Vacature Financial Controller 02-08-2018

Ben jij de proactieve, onmisbare sparringpartner? Lees meer