Financieringsplan

Het financieringsplan hebt u nodig bij een investeringsplan. In het financieringsplan vermeldt u hoe u uw investeringen denkt te kunnen financieren.

Voor de financiering van uw onderneming zult u zowel een beroep doen op eigen middelen als op geleend kapitaal. Een belangrijke vraag is of u voldoende financiering kunt aantrekken.

Bepaal eerst hoeveel middelen uzelf in uw onderneming kan investeren. Als u dit bedrag aftrekt van het totaalbedrag aan investeringen, weet u welk bedrag aan investeringen met vreemd vermogen gefinancierd moeten worden.

Liquiditeitsprognose

Om uw financieringsbehoefte goed in beeld te krijgen, is een goede liquiditeitsprognose bittere noodzaak, zeker als u wilt gaan sturen op uw kasstromen. Deze prognose geeft u inzicht in uw maandelijkse tekorten of overschotten.

Financieringsmogelijkheden steeds meer beperkt

Voor corporaties wordt het steeds moeilijker om over voldoende financieringsmogelijkheden te beschikken. Het borgingsplafond van het WSW is niet altijd voldoende om die financiële middelen aan te trekken die u nodig hebt om uw investeringen te betalen.

Hoe gaat u daarmee om? Hebt u alle mogelijkheden onderzocht om over voldoende middelen te beschikken?

FBTA ondersteunt en adviseert corporaties op dit gebied. Wij voeren gesprekken met uw financier en het WSW om de mogelijkheden te bezien waardoor u over voldoende middelen kunt beschikken. Voor het opstellen van het financieel plan heeft FBTA de juiste mensen in huis, om uw financieringsplan op te stellen.

Wilt u meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

NIEUWSBRIEF
Meld u aan voor de nieuwsbrieven en blijf automatisch op de hoogte. Aanmelden

Laatste nieuws

Huurverhoging 2019 01-02-2019

Onlangs zijn de huurverhogingspercentages voor 2019 bekend gemaakt en de inkomensgrens, waarboven een verhuurder een inkomensafhankelijke huurverhoging kan aanzeggen. Lees meer

Inkomensgrenzen 2019 06-11-2018

Inkomensgrenzen en aftoppingsgrenzen per 1 januari 2019 Lees meer

Belastingmaatregelen 20-09-2018

Rijksbegroting 2019: de belangrijkste plannen voor woningcorporaties Lees meer

Vacature Financial Controller 02-08-2018

Ben jij de proactieve, onmisbare sparringpartner? Lees meer