Administratieve organisatie

FBTA adviseert corporaties bij het opzetten, inrichten en vastleggen van de administratieve organisatie (AO). Onze kennis en ervaring staat garant voor een snelle effectieve en efficiënte aanpak en werkwijze. Bij een groot aantal corporaties zijn wij betrokken geweest dit vraagstuk voor hen in te vullen en op te lossen. FBTA treedt hierbij op als adviseur van de stuurgroep. Het vastleggen en implementeren van uw AO kan natuurlijk ook.

AO is een vakgebied binnen de informatiekunde en bedrijfsleer. De AO houdt zich bezig met het functioneren van de organisatie, de informatie die hieruit voortkomt en het complex van maatregelen om het functioneren en informeren naar wens te laten verlopen.

Bestuurlijke informatievoorziening

Een meer moderne vertaling van het begrip AO is bestuurlijke informatieverzorging. Een deugdelijke AO is van belang om op de juiste wijze financiële verantwoording te kunnen afleggen en daardoor een goedkeurende accountantsverklaring te verkrijgen.

AO wordt ook wel gekarakteriseerd door de 6 W's: Wie (functionaris) mag Wat (welke gegevens), Waarom, Wanneer en Waarmee (met welke hulpmiddelen) bewerken en Waarheen gaan die gegevens. Belangrijke controle items zijn hierbij juistheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie.


Voor AO is het belangrijk om praktische kennis en inzicht te hebben over de organisatie en haar omgeving. Het vakgebied moet niet beperkt blijven tot papier. Dit is voor vele organisaties (nog steeds) een struikelblok.

NIEUWSBRIEF
Meld u aan voor de nieuwsbrieven en blijf automatisch op de hoogte. Aanmelden

Laatste nieuws

Huurverhoging 2019 01-02-2019

Onlangs zijn de huurverhogingspercentages voor 2019 bekend gemaakt en de inkomensgrens, waarboven een verhuurder een inkomensafhankelijke huurverhoging kan aanzeggen. Lees meer

Inkomensgrenzen 2019 06-11-2018

Inkomensgrenzen en aftoppingsgrenzen per 1 januari 2019 Lees meer

Belastingmaatregelen 20-09-2018

Rijksbegroting 2019: de belangrijkste plannen voor woningcorporaties Lees meer

Vacature Financial Controller 02-08-2018

Ben jij de proactieve, onmisbare sparringpartner? Lees meer