Referenties, Overtuig uzelf!

Riekele T. Heida, directeur-bestuurder, Stichting Woningbouw Achtkarspelen te Buitenpost

Studiedag financiën 
Op dinsdag 19 juli hadden we de cursus financiën voor niet financiële toezichthouders georganiseerd in ons kantoor te Buitenpost. Naast de raad van commissarissen was ook het managementteam van SWA uitgenodigd. De cursus werd gegeven door de heer Alfred Landmeter van het gelijknamige bureau FBTA Landmeter, financiële bedrijfstraining & advies, uit Nunspeet. Het was een warme dag; de temperatuur kwam zelfs uit boven de 34 graden Celsius. Toch wist cursusleider Alfred Landmeter met zijn inspirerende presentatie ons goed bij de les te houden. Het was een prima dag: er is veel aan de orde gesteld betreffende de financiën van SWA. 

Miriam van Kuppenveld MBA, manager concernstaf, Havensteder te Rotterdam

Ik volgde de bijeenkomst Financiën voor niet-financiële managers, die jij (Alfred) incompany bij Havensteder verzorgde. Wat mij betreft was dat helder en inzichtelijk. Je ging in op onze situatie, maar zette dat ook in een breder perspectief. Voor velen in de bijeenkomst een eyeopener. Ook voor degenen die dagelijks met (operationele) zaken rondom financiën, huurbeleid en strategie te maken hebben.

Gido Lankhorst, Manager Huuradministratie, Eigen Haard te Amsterdam

Op 24 en 25 juni 2015 heb ik deelgenomen aan de training Financiën voor niet financiële managers. Alfred heeft de, voor mij, stugge materie op een zeer levendige manier begrijpelijk gemaakt. Hierdoor heb ik mij gedurende de 2 dagen geen moment verveeld en ben ik nu beter toegerust om mijn functie uit te voeren. Dank daarvoor!

Jorien van Lonkhuyzen, P&O adviseur Zayaz te Den Bosch

De cursus Kennismaken met de Volkshuisvesting is heel enthousiast en goed ontvangen. Heel knap hoe Alfred de complexe materie tot zijn eenvoud terug wist te brengen en tevens goed over wist te brengen. De gekozen methoden met de stellingen en de bingokaart zijn ook goed ontvangen en hield een ieder ‘bij de les’. Ook de 2 onderhoudsmannen waren enthousiast en vonden het leuk om op deze manier ook te horen waar andere afdelingen zich mee bezig houden. Voor weer anderen en voor mij geldt dat het fijn is eindelijk een kader mee te krijgen van waaruit alle activiteiten plaatsvinden. Dat helpt enorm bij het aanhaken in de dagelijkse praktijk, dat merkte ikzelf de volgende dag al. Dankjewel voor deze leuke ervaring.

 Anoniem

De cursus schuldsanering was erg zinvol. Ik was wel bekend met de termen WSNP, minnelijke trajecten, moratorium, etc. maar wat de mogelijkheden van een corporatie zijn binnen deze procedures was voor mij, en mijn collega’s, een nogal grijs gebied. We hadden gehoopt dat we ons, na de cursus, een strengere en minder afwachtende houding konden aanmeten richten bijvoorbeeld het Budget Advies Centrum. Dit viel helaas tegen want als schuldeiser heb je je in veel gevallen maar gewoon te schikken. Erg frustrerend. Maar dit lag natuurlijk niet aan de cursus. Die was prima. Uiteindelijk, door alle vragen, had de cursus wat mij betreft best een volle dag mogen duren. Ook leuk om van de medewerkers van andere corporaties te horen hoe zij met bepaalde situaties omgaan. Daar zitten nog best wel verschillen waar je veel van kunt leren. Het is dan ook mijn voornemen om mij wat vaker aan te gaan melden voor een cursus. 

Frans van der Knaap MME, directeur-bestuurder, Christelijke Scholengemeenschap Walcheren te Middelburg

"Op zoek naar een financieel adviseur ben ik attent gemaakt op FBTA Landmeter. Dit heeft geleid tot een goed contact om samen te komen tot een goede formulering van de vraag en een daarbij passend aanbod. De praktijk heeft mij vervolgens gebracht waar ik naar op zoek was; een goede financieel adviseur die past bij mijn organisatie. De begeleiding en evaluatie van FBTA Landmeter waren voorkomend en adequaat. Complimenten."

Anda Ros, onafhankelijk voorzitter van de Klantenraad van Woonstad Rotterdam

"Alfred Landmeter heeft drie keer een training voor de Klantenraad van Woonstad Rotterdam gegeven. Een Raad, bestaande uit klanten van Woonstad Rotterdam, die op concernniveau met de directie in gesprek gaat, maar daarnaast ook strategische onderwerpen actief agendeert. En samen met Woonstad Rotterdam in een vroeg stadium beleid en strategie ontwerpt. Daar is vooral veel actuele kennis van het financiële beleid van het Rijk en van de corporatie bij nodig. De toegankelijke wijze waarop Alfred deze kennis weet over te brengen en zijn flexibele stijl van meedenken, zodat deze kennis voor de raadsleden toepasbaar is in het samen ontwerpen met Woonstad Rotterdam, is opmerkelijk. Zijn humor en energieke wijze van ‘stellingengewijs’ uitdagen is verfrissend, maar maakt het vooral leuk en spannend om te stoeien met de financiële data".

"Geen wonder dat we hem als vaste trainer blijven uitnodigen".

Maikel Groenewegen van der Weijden, coördinator Servicediensten Maasdelta Groep

Recent een cursus financiën voor niet financiële managers gevolgd een opleiding die voor iedereen begrijpelijk en in duidelijk taal word overgebracht. Het lijken in 1e instantie 2 lange dagen, maar Alfred heeft zoveel passie voor zijn vak, dat hij dit op gepaste wijze kan overbrengen, waardoor jezelf ook heel enthousiast wordt en eigenlijk alleen maar meer te weten wil komen. Duidelijk een aanrader!

Eric Markvoort, directeur-bestuurder Woonbeheer Borne

Finkers en van 't Hek hebben het eigenlijk eenvoudiger dan Landmeter, want zij mogen alles bespreken wat hen voor de voeten komt. Landmeter moet zich houden bij het onderwerp; de financien van de corporatiewereld. En toch steekt Landmeter de beide eerstgenoemden naar de kroon'.
"De kwaliteit van de opleiding zit niet in de stof, maar in de wijze waarop die wordt gebracht en uitgelegd!'.

Jan van der Spek, Directeur-bestuurder Christelijke Woningbouwvereniging De Goede Woning te Rijssen

"Eerlijk is eerlijk……….
met enige tegenzin schreef ik me in 2010 in voor de cursus “Financiën voor niet-financiële managers”, in de verwachting een slaapverwekkende docent aan te treffen en ongelofelijk saaie kost. Tot mijn verbazing werd ik geconfronteerd met Alfred die in zéér korte tijd beide vooroordelen om zeep hielp. Kost is namelijk pas saai als het ook saai wordt gepresenteerd. En saai kun je Alfred niet noemen. Hij weet op humorvolle en aansprekende wijze zijn kennis te delen en je daarvoor ook enthousiast te maken. Inmiddels hebben we Alfred ook al ingeschakeld voor een coachingstraject en voor een incompany training. En ik zal zeker gebruik van FBTA gaan maken voor een follow-up van m’n cursus".

Monique Bruijns, Adviseur organisatieontwikkeling AlleeWonen te Roosendaal

"We zijn al jaren zeer tevreden over FBTA en met name de persoon Alfred Landmeter. Alfred kan als geen ander zijn jarenlange expertise op het gebied van financiën en bekendheid in de corporatiewereld, vertalen naar Jip en Janneke taal voor zowel leken als gevorderden die dagelijks werkzaam zijn in het financieel vakgebied. Wat is de impact van de huidige actualiteiten op het financieel management en de financieringsruimte? Alfred kan daarin een rol vervullen bij het overbrengen van kennis, maar ook adviezen op maat geven ten behoeve van organisatieontwikkeling. Alfred is binnen onze organisatie een begrip en staat voor professionaliteit en expertise. Ik gun iedereen een dagje met Alfred."

Lucas Fransen, Manager Wonen, Domijn te Enschede

"FBTA/Alfred Landmeter heb ik leren kennen als een organisatie die gortdroge stof op een luchtige en inspirerende wijze weet over te brengen op de cursist. Daardoor beklijft de aangeboden stof. Overigens is FBTA/Alfred Landmeter nooit te beroerd om, in het kader van een stuk after sales, in een later stadium je met raad en daad bij te staan zonder daarvoor kosten in rekening te brengen. Al met al maakt dat FBTA tot een gewaardeerde samenwerkingspartner."

Roelof Wielenga, Hoofd Woondiensten, Wonen Zuidwest Friesland te Balk

“It koe minder”, letterlijk vertaald: “het had slechter gekund”, is een –enthousiaste- Friese uitspraak voor iets dat op z’n minst geweldig was. In de tweedaagse cursus “Actuele financiële vraagstukken” weet Alfred Landmeter op onnavolgbare wijze de aandacht van niet-fineuten vast te houdenen op die manier, met behulp van gastsprekers van WSW en CFV, behoorlijk inzicht te geven in de huidige financiële kaders van de volkshuisvesting. Een financiële training van Alfred Landmeter? “It koe minder!”

Lex Mellink, Voorzitter raad van Toezicht Woningstichting Volksbelang te Wijk bij Duurstede

"Op bevlogen en zeer professionele wijze heeft Alfred Landmeter van FBTA de Raad van Toezicht en de directie van Woningcorporatie Volksbelang Wijk bij Duurstede begeleid bij het maken van de financiële meerjarenraming.
30 jaar ervaring in de sector en een gedegen voorbereiding hielpen ons op interactieve wijze bij het maken van de goede keuzes."

Frank van Rooij, Commissaris Woningcorporatie Buitenlust te Oegstgeest

"Mijn ervaringen als beginnend commissaris bij woningcorporatie Buitenlust inzake mijn kennis van en begrip voor de financiële kant van de woningcorporatiewereld verdiende wel wat extra input. Ik heb aardig verstand van financiën als ervaren directeur welzijn. Alfred spijkerde ons cursisten in een 2 daagse cursus flink bij op deze financiële kennis en de vereiste inzichten en perspectieven. Ik heb jarenlang in het onderwijs gewerkt, maar ik heb nog nooit zo’n capabele, leuke en leerzame docent meegemaakt." 

Niek Habraken, Manager Vastgoed, SVT Wonen te Tiel

"Men zegt altijd heel snel dat het uiteindelijk om de "pegels" gaat. De training "Financieel management voor niet financiële managers" gaat over veel meer dan financiën. Wat een gemiste kans dat 'mijn' financiële managers er niet bij waren!"

Martijn de Groof, Adviseur Strategie & Beleid, De Kernen te Hedel

"Ik kijk met veel plezier en voldoening terug op de cursus. Heb veel geleerd en vind met name de koppeling naar de praktijk zeer nuttig. Ik heb nu al regelmatig zitten “bladeren” in mijn aantekeningen om dingen op te zoeken. Zo ook met betrekking tot het bedrijfswaarde-model. Al met al een erg positieve ervaring dus!"

NIEUWSBRIEF
Meld u aan voor de nieuwsbrieven en blijf automatisch op de hoogte. Aanmelden

Laatste nieuws

Huurverhoging gemiddeld 2% 25-04-2022

Woningcorporaties mogen de huren op 1 juli met maximaal 2,3 % verhogen Lees meer

Toewijzingsregels veranderen per 1 januari 2022 08-11-2021

Bij het toewijzen van sociale huurwoningen geldt vanaf 1 januari 2022 een hogere inkomensgrens voor meerpersoonshuishoudens. Ook verandert de manier waarop wordt omgegaan met de vrije toewijzingsruimte. Deze en andere wijzingen van de toewijzingsregels zetten we in dit artikel op een rijtje. Lees meer

Per 1 april 2021 wetswijziging afvoer en opslag inboedel na een ontruiming 23-12-2020

Per 1 april 2021 wetswijziging afvoer en opslag inboedel na een ontruiming. Lees meer

Wijziging inkomensgrenzen en parameters per 1 januari 2021 10-12-2020

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft op 9 december jl. alsnog de indexpercentages en inkomensgrenzen voor 2021. Lees meer