Terug naar overzicht

Persoonlijk leiderschap: werk vanuit je drijfveren

Iedere dag start je met veel energie en ook als je thuis komt heb je je programma. Voortdurend ben je op zoek naar je psychische en fysieke grenzen. Je zit boordevol ambitie en ziet overal kansen. De limiet ben je zelf. Wat wil je de komende jaren bereiken en waar ligt je grote kracht. Stop je alle energie in je organisatie en je medewerkers of werk je ook aan jezelf.

Methode

5 Directeuren/managers en een trainer verblijven 4 dagen met elkaar in een chalet/vakantiehuis. Ze werken daar met elkaar aan de versterking van het persoonlijk leiderschap. De training van persoonlijke vaardigheden en inzicht in de eigen ontwikkeling wisselen we af met fietsen en wandelen..

Het van 8.00 uur tot 22.00 uur met elkaar ondernemen van activiteiten is een nadrukkelijk onderdeel van het programma waarmee de onderlinge relaties worden uitgediept en een sterke onderlinge verbinding ontstaat.
Voor de start van de training heeft iedere deelnemer een persoonlijk intakegesprek om de gewenste leerdoelen te bespreken.

Programma

In de voorbereiding op de training maakt een ieder het profiel Persoonlijke Stijl en Motivatie van Success Insights. De deelnemers krijgen hiermee inzicht in hun persoonlijke drijfveren, gedragspatronen en invloed op anderen. Tijdens de trainingsdagen gebruiken we de profielen om elkaar meer inzicht en verdieping te geven.

Drijfveren. Waar word je gelukkig van en krijg je energie van. Hoe weet je dit in te zetten, hoe kan je het versterken, wat betekent het voor je team? Wat doe je met drijfveren van een ander, welke vragen stel je? Hoe ontwikkel je  jezelf in een krachtig en dynamisch team?

Je geeft een presentatie over je bedrijf en jouw visie op de ontwikkeling ervan. Wat zijn de kansen en bedreigingen en hoe zie jij jouw rol in de ontwikkeling van je bedrijf en team. Wat zijn je keuzes en belemmeringen in het dagelijks functioneren.

Gedrag en gedragspatronen. Je traint je in het herkennen van gedrag van anderen. Je kent je eigen sterktes en zwaktes en traint je gedrag effectief in te zetten. Hoe communiceer je en waar kan je je versterken om te bereiken wat je wilt bereiken. Wat doe je met je kwaliteiten en hoe voorkom je je valkuilen.

Persoonlijke ontwikkeling. Ieder maakt zijn persoonlijk ontwikkelplan en deelt dat met de ander. Je weet wat jijzelf wilt bereiken en wat de ander wil bereiken. Hoe spreek je de ander aan om het beste uit zichzelf te halen.

De dag start met een wandeling van 1,5 uur in tweetallen met een opdracht. De wandeling stelt je in  staat goede vragen te stellen en je te verdiepen in de ander. De antwoorden geven je nieuwe inzichten.

In de tweede helft van de middag fietsen we 1,5 uur. Even alleen met je eigen gedachten, kom je in beweging en maak je plannen.

Resultaten

  • je kent je eigen drijfveren en weet hoe je daar teams mee kan bouwen
  • je hebt inzicht in je eigen gedrag en weet hoe je anderen daarmee effectief kan beïnvloeden
  • je hebt een duidelijke visie op de ontwikkeling van je organisatie en jouw rol daarin
  • je kent je persoonlijke sterktes en zwaktes en weet hoe je persoonlijk kan groeien
  • je kent je mentale en fysieke grenzen

Doelgroep

Je bent een sterke persoonlijkheid die een mooi carrière pad heeft doorlopen en weet hoe je een  persoonlijk doel moet bereiken. Je wilt het beste uit jezelf en uit anderen halen. Je bent boven de 40 en denkt na over wat je de komende jaren wilt bereiken. In 4 dagen wil je jouw inzichten delen met anderen en ben je bereid feedback van de anderen te ontvangen.

Studiebelasting

Geen studiebelasting buiten de trainingsdagen.

Trainer

Dirk Jan Verdoorn verzorgt sinds 1989 trainingen persoonlijke ontwikkeling en management- en communicatietrainingen. In groepen en individueel, aan bedrijven en teams aan alle niveaus van Raden van Commissarissen tot medewerkers. In branches van industrieel tot dienstverlenend en profit tot non-profit. Naast zijn werk  als trainers is hij ook al vele jaren actief als bestuurder van verschillende organisaties.
Dirk Jan wordt gemotiveerd door mensen succes en plezier in hun werk te laten ervaren.

Locatie/Het chalet

Afhankelijk van je keuze, verblijf je in Oostenrijk, Limburg of Vlieland.

Kosten

De kosten van deelname aan deze vierdaagse training bedragen € 2.900,00, vrij van btw en inclusief de kosten voor verzorging en verblijf, maar exclusief vervoer.

Incompany

Dit training is ook zeer geschikt om met het gehele management- en of directieteam te doen in veranderingsprojecten.

Neem contact met ons op Direct inschrijven
Ook in-company leverbaar!
DUUR 4 dagen in Oostenrijk, Limburg of Vlieland DATA
  • 25 t/m 28 maart 2024 - Vlieland
  • 18 t/m 21 november 2024 - Limburg
UW INVESTERING € 4.500,00 vrij van BTW, inclusief verblijf

Voor deelname aan deze opleiding ontvangen directeur-bestuurders en/of RvC leden 40 PE studiepunten.

Download kalender

Download